stavba: adaptace trolejbusového/autobusového depa

místo: Plzeň – Presslova

klient: veřejný investor

návrh: 04/2015

realizace: ideová studie/zadávací podklad

zastavěná plocha: plocha areálu bývalého depa

team:

Jakub Mareš, Eva Kubjátová, Jan Ret

Při zpracování rámcové studie pro Centrum pro kreativního podnikání jsme vycházeli ze zadání a požadavků na náplň budoucího objektu.

Dílčími provozy jsou:

kanceláře  – zasedací místnosti  – konferenční místnost  – školící místnost  – galerie  – obchody  – restaurace a kavárna  – dílna čistá a špinavá  – hlídání dětí  – eventová hala  – dílna  – coworking

Provozy jsou navrženy tak, aby mohly obě haly fungovat samostatně. Skrze hlavní vstup orientovaný do dvora se vchází do kancelářských prostor, galerie, dílen, kavárny, občerstvení a k obchodům. Foyer před eventovou halou, coworkingové centrum a dílna mají vlastní vchod a jsou přístupné i z Černického ulice.

Se zachováním navrženého rozmístění provozů předkládáme dvě varianty prostorového řešení hlavní haly. V přízemí jsou vždy obchody, kavárna a restaurace orientované do středu haly, v kontejnerech pak kanceláře o velikosti dvou až tří kontejnerů – zhruba 30m2 a 45 m2. Sdružováním kontejnerů a zvětšením modulů lze ještě navýšit plochu kanceláří v obou variantách.