top of page

Šálek & Špunt / Na Náplavce

stavba: interiér kavárny
místo: Náplavka na Radbuze
klient: Šálek & Špunt
návrh: 06/2019
realizace: 2019

team:
Jan Ret, Jakub Mareš, Ivana Karlíková, Kristýna Benetka, Michal Kamas, Kateřina Luftová

Návrh umístění kavárny přes lávku nad řekou Radbuzou na Anglickém nábřeží vznikl v rámci ideové studie. Pomocí veřejné výzvy se našel budoucí provozovatel, pro kterého jsme dříve konzultovali interiér kavárny v centru Plzně Šálek & Špunt / U Branky. Vzniknout tak mohla druhá pobočka - Šálek & Špunt / Na Náplavce.

Kavárna nabízí originální výhledy a atmosféru. Bílá plechová budova kavárny je po celém obvodu prosklená a připomíná kontejnerovou stavbu. V budoucnu budou posuvná okna sloužit jako vstup na terasu, která bude umístěna stejně jako celá kavárna přes ocelovou konstrukci mostu. Venkovní sezení nyní zajišťují barové židle přímo na jedné z lávek s výhledem na řeku.

V interiéru jsme zvolili lehké materiály, překližku a subtilní kov, abychom umocnili dojem jakoby levitující kavárny. Dřevěné obložení na stěně prochází celou délkou kavárny přes bar až k lavici. Je složeno z obdélníkových modulů, které skrývájí úložné prostory a svým tvarem navazují na obdélníkové moduly červených lávek. Nábytek na míru - bar, lavice, policové regály, jsme doplnili kvalitním nábytkem italských výrobců vše v kombinaci bílého kovu a dřeva. Výrazným prvkem jsou azurově modré židle a podsedáky.

Prosluněnou kavárnu jsme pocitově zchladili chladnými odstíny bílé a azurové, které konstrastují teplému zabarvení světlého přírodního dřeva v odstínu dub a doplňků v podobě terakotových květináčů. Pokojové rostliny tvoří nedílnou součást interiéru kavárny Šálek & Špunt / Na Náplavce.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • LinkedIn
k světu logo
bottom of page